EN régi oldal

Minden helyzet interkulturális

ahol különböző kulturális háttérből vagy társadalmi osztályból érkező emberek találkoznak. Azért dolgozunk, hogy ezek a helyzetek a lehető legjobban működjenek.
Videó: Eichner Hanna
Zene: Sena Dagadu - Accra City People

Mentorprogram az Ukrajnából érkező menekültek és az őket befogadó családok segítésére

Ha menekültként érkeztél Ukrajnából, és nem tudod, meddig maradsz Magyarországon, de amíg itt tartózkodsz, hasznos lenne a személyes segítség vagy ha fogadó családként szükséged lenne segítségre vagy tanácsra, iratkozz fel az Artemisszió mentorprogramjára! A programra való regisztráció folyamatos!

tovább

„Welcome” lakótárs program a menekültek segítésére

A Welcome lakótárs program keretében budapesti családok fogadnak be terítésmentesen menekülteket 3-6 hónapos időtartamra. A közös háztartásban éléssel a Welcome mindenekelőtt a kultúrák közötti találkozást és az egymástól való kölcsönös tanulást segíti elő, célja a befogadott személyek integrációjának a támogatása.

tovább

Программа совместного проживания «Welcome» в помощь беженцам

«Welcome» — это программа временного совместного проживания для беженцев, в рамках которой мы работаем с семьями из Будапешта, которые бесплатно предоставляют беженцам комнату в собственном доме на 3 или 6 месяцев. Живя в общем доме, «Welcome» в первую очередь поощряет культурный обмен и взаимное обучение, намереваясь поддержать интеграцию принимающих людей.

tovább
  • „Hasonlóak is vagyunk” // Zsámboki Kati

    Kati évek óta az önkéntesünk. Mentorként Magyarországon élő bevándorló és menekült embereknek segít a társadalmi és kulturális beilleszkedésben.

    tovább
  • „Vészesen kíváncsi” // Almudena Peláez

    Almu spanyol művészetterapeuta. Korábban a gyakornokunk volt, de azóta is aktív a Mira interkulturális közösségben.

    tovább