EN régi oldal

Minden helyzet interkulturális

ahol különböző kulturális háttérből vagy társadalmi osztályból érkező emberek találkoznak. Azért dolgozunk, hogy ezek a helyzetek a lehető legjobban működjenek.
Videó: Eichner Hanna
Zene: Sena Dagadu - Accra City People

Programdömping a nyár első felére!

Sokféle eseménnyel készülünk nektek: megyünk fesztiválra, ünneplünk Menekültnapot, beszélgetünk művészetről és aktivizmusról, piknikezünk és szervezünk egy orvosantropológiai nemzetközi konferenciát is.

tovább

Mi az Artemisszió?

Az Artemissziót 1998-ban fiatal kulturális antropológusok indították. Elméleti tudásukat és tudományos kutatási eredményeiket szerették volna a gyakorlatban is hasznosítani, hogy elősegítsék a társadalmi és egyéni fejlődést, a nyitott gondolkodás kialakítását.

tovább

Egészséges Sokszínűség // Az új évezred betege: egészségügy, antropológia és diverzitás // Nemzetközi Interdiszciplináris konferencia

Az egészségügy és az antropológia határaival foglalkozó Egészséges Sokszínűség projekt a vége felé közeledik. A projekt záróeseményére, egy nemzetközi konferenciára és képzésre július 2. és 6. között kerül sor a CEU Konferencia Központban (Budapest, 1106 Kerepesi út 87.). A programot az Artemisszió és a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Társadalomtudományi Tanszéke közösen szervezi.

tovább
 • „Több lettem” // Kolompár Roland

  Roland kiskunhalasi, végzettsége szerint villanyszerelő. Az Artemisszión keresztül Berlinben vett részt szakmai gyakorlaton. Azóta barátnőjével együtt ki is költözött, most Németországban él és dolgozik.

  tovább
 • „Hasonlóak is vagyunk” // Zsámboki Kati

  Kati évek óta az önkéntesünk. Mentorként Magyarországon élő bevándorló és menekült embereknek segít a társadalmi és kulturális beilleszkedésben.

  tovább
 • „Vészesen kíváncsi” // Almudena Peláez

  Almu spanyol művészetterapeuta. Korábban a gyakornokunk volt, de azóta is aktív a Mira interkulturális közösségben.

  tovább