EN régi oldal

ÚJ DÁTUM: A művész benned // Vegyél részt egy 60 órás, ingyenes művészeti workshopon!

 
Van két szabad hétvégéd? Ha érdekel az identitáskeresés, hogy mitől működik egy kép, szeretsz kísérletezni, szétszedni, összerakni, ha szeretsz játszani, elmúltál 18, de nem vagy 30, téged keresünk. A foglalkozás két hétvégét foglal magában:  június 8-9-10 & 15-16-17. A részvételhez művészeti tapasztalat nem szükséges, csak a motiváció.
 
Új művészeti eszközöket és személyes témákat összekötő nemzetközi projektbe szálltunk be Real Path néven az Artemisszióval. A workshopokon olyan művészeti módszerekkel kísérletezünk, melyek az emlékek és az identitás kérdéseit vizsgálják egy egyre sokszínűbbé váló társadalmakban.  A foglalkozás során színház, a fotó, a kollázs, a kreatív írás eszköztáraiból merítünk, az egyes területeken elismert művészek segítségével.
 
Jelentkezési lap itt.

 

A módszerről
A művész benned projekt módszertani alapja Werner Moron belga művészhez és az általa létrehozott Paracommand’arts csoporthoz  fűződik.
„Melyek a legrégebbi emlékeid?”
A műhelymunka elején a résztvevők olyan alapvető kérdésekkel szembesülnek, amiket megválaszolva az emlékek szövevényéből kirajzolódik egy kulcs gondolat, egy szimbolikus kifejezés: ez adja a témáját annak a műalkotásnak, ami a workshop végére elkészül majd.
A művészet hatóanyagairól
Több lépcsőben szeretnénk eljutni a műalkotás elkészítéséig. 
Werner Moron szerint a gyógyszerekhez hasonlóan a művészeti formáknak is vannak hatóanyagai. Ezek pozitívan hatnak azokra, akik a művészet közelébe kerülnek. Belemerülve az alkotófolyamatba, közelebb kerülhetünk ezekhez az aktív összetevőkhöz, általuk pedig egyedi műalkotást hozhatunk létre.
Mivel foglalkozunk majd?
A folyamat során kreatív írással, kollázs és nyomdatechnikával fogunk foglalkozni, az adott területen dolgozó művészek vezetésével.

 

Itt olvashatsz még többet a Real Path szakmai hátteréről, célkitűzéseiről és módszereiről.

 

Kérdésed van? Írj a marina.luka@artemisszio.hu címre.

 

A Real Path/Imaginary Path: Művészeti mediáció a társadalmi párbeszédért projekt Erasmus+ KA2 startégiai partnerségben - rajtunk kívül francia, német és belga résztvevőkkel - valósul meg.