EN régi oldal

Elstartolt CONTINUE című projektünk!

2021.06.25.

A CONTINUE projekt általános célja, hogy támogassa a szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok integrációját, megakadályozza a társadalomtól való leszakadásukat a COVID járvány után megváltozott helyzetben.

tovább

Story Sharing Marathon for Migrant Women

2021.04.14.

In a world of isolation, sharing stories is a great way to connect, but during our Story Sharing Marathon, we wish for more! We wish to build a community, learn in many creative ways of expression during a series of workshops, and fill our FemTalksForum Platform with vibrant stories from treasure recipes, family stories, photo essays, and many hero stories. We would like to use the special opportunity to gather female stories from all around the world, from women who live in a different country than their original, for short or for a longer time.

tovább

Innovatív gyakorlatok az interkulturális oktatásban

2021.02.25.

Az interkulturális készségek szerepe a jelenkori és jövőbeni európai társadalmakban fontosabb, mint valaha. Társadalmunk szerves részét képezi és annak egyre nyilvánvalóbb eleme a sokszínűség, legyen az nemi, szakmai, kulturális, vallási, földrajzi stb. Mindeközben az együttélés fogalma olyan szintű kérdéskörré nőtte ki magát, hogy az elmúlt években számos társadalmi vitát váltott ki.

tovább

Hazai pályán

2020.11.16.

Vannak köztünk emberek, akiket arra kényszerített az élet, hogy elhagyják szülőföldjüket, s idegen országokban próbáljanak szerencsét. Az Artemisszió sok ilyen embert és sorsot ismer. Számukra hoztuk létre a Mira közösséget, hogy legyen egy hely, egy befogadó közeg, ahol mindenki a neki megfelelő módon kereshet kapaszkodókat, kapcsolatokat, társakat az új élethez. Például, a sport eszközeivel.

tovább

Cultural Catalyst: New approaches in intercultural education

2020.10.09.

Online conference on the 27th and 28th of October

tovább