EN régi oldal

Beszámoló - ComMent // Mentorálás és közösségi riporterkedés a Losiban

2018.06.28.

ComMent projektünkben gimnazisták mentoráltak Losonci Téri Általanos Iskolás diákokat. A mentorok közösségi riporterkedés is tanultak. Egyik résztvevő mentorunk, Rigó Petra írását olvashatjátok.

 

A ComMent program lehetőséget  nyújtott arra, hogy különböző hátterű gyerekeket ismerjek meg. Érdekes volt az elmúlt hetekben beszélgetni velük a leghétköznapibb témákról, mint például a nyár, az iskola vagy a dolgozatok, és meghallgatni, hogy ők ezt hogyan élik meg. Jó volt más nézőpontot is hallani, megismerni az ötödik osztály élményeit, és megtudni, hogy hogyan vélekednek különböző dolgokról, a maguk eddig gyűjtött tudásával és tapasztalataival.

 

Másrészt a heti egy-két találkozás alkalmat adott arra, hogy megismerjük egymást és beszélgessünk, és még élményeket is szerezhettünk közösen. Jó érzés volt látni, hogy tudok nekik segíteni, mégha csak egy házifeladat megoldásáról is volt szó, egy közös beszélgetésről, vagy egy komoly UNO kártya partiról.

 

Ez a program jó tapasztalatszerzés volt, mindenképpen örök élmény marad számomra, remélem a gyerekeknek is ugyanekkora élmény volt az egész. Biztos vagyok abban, hogy ajánlani fogom más embereknek is a programot.

 

Petra

 

Több infó a ComMentről itt, a résztvevők felvételeinek segítségével készült, a projektet bemutató videót pedig itt tudjátok megnézni.