EN régi oldal

Demokrácia most!

2018.04.20.

 

ELEF projektünk keretében különböző kreatív eszközöket - városi játék, tábor, tanárképzés - használunk azért, hogy fiatalokat önkifejezésre, véleményük kinyilvánítására, döntéshozatalra tanítsunk. Szerintünk ennek segítségével a jövőben felelős, aktív állampolgárrá válhatnak. A mai Magyarországon mindez kiemelten fontos missziója alapítványunknak.

Tanárképzés
„Democracy Coach” címen kurzusunk indult az ELTE Pedagógia és Pszichológia Karán. A jövendő tanárokkal azon gondolkodunk közösen, hogy hogyan lehet ma itthon demokráciára nevelni diákokat. 20 résztvevőnkkel április 6-án és 7-én találkoztunk először. Első két napunkon az önismereti és csapatépítő gyakorlataink mellett a demokrácia és aktív állampolgárság fogalmait hoztuk közös nevezőre. Értékeket és kompetenciákat kötöttünk hozzájuk, és azon gondolkodtunk, ezeket hogyan erősíthetjük meg a diákokban. 

Kurzusunk második két napja április 27-én és 28-án lesz, ahol még több jó gyakorlattal ismerkedhetnek meg a résztvevőink, valamint lehetőségük lesz saját foglalkozástervezetet is írni.

Az Artemisszió Alapítványnál hiszünk a demokratikus értékekben.