EN régi oldal

Egészséges Sokszínűség // Nemzetközi képzés és konferencia

2018.06.02.

 

Az egészségügy és az antropológia határaival foglalkozó Egészséges Sokszínűség projekt a vége felé közeledik. A záróeseményre, egy angol és magyar nyelven is folyó nemzetközi konferenciára és képzésre 2018. július 2-6. között kerül sor az Artemisszió és a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Társadalomtudományi Tanszékének közös szervezésében.

 

Július 2-án és 3-án az orvostudomány, az antropológia és a kulturális-társadalmi sokszínűség különböző metszéspontjait feltáró interdiszciplináris nemzetközi konferencia kerül megrendezésre. A konferencia részletes programja. 

 

A konferenciához kapcsolódóan, de attól függetlenül, egy 5 napos képzést is szervezünk. Azoknak, akik a képzésen részt vesznek, az első két nap programja a konferencia, a következő három képzési nap július 4-5-6. A képzés egy kisebb csoport számára nyújt lehetőséget arra, hogy mélyebben megismerkedjenek az Egészséges Sokszínűség-módszertanával és eszközeivel. A képzésen való részvétel, a rendelkezésre álló helyek határáig ingyenes. A képzés részletes programja.

 

 

Mi az Egészséges Sokszínűség projekt?

 

Az Egészséges Sokszínűség egy hároméves projekt, amelyet az Európai Bizottság Erasmus + Programja (KA2 - Stratégiai partnerség a szakképzések területén) társfinanszíroz, és amelynek célja az egészségügyi szakemberek, egészségügyi szolgáltatók és döntéshozók kapacitásának növelése a kulturális szempontból változatos betegcsoportok igényeinek kielégítése érdekében, ezáltal csökkentve a szolgáltatásokhoz való hozzáférés korlátait és enyhítve a megkülönböztetés meglévő formáit az egészségügyi ágazatban.

A projekt tevékenységei a francia szociálpszichológus, Margalit Cohen-Emerique által kifejlesztett kritikus incidensek módszerén alapul, amely egy olyan kreatív stratégiát kínál, amely képes feltárni a kulturális normák, értékek és viselkedésmintáknak azon rendszereit, amelyeket az ugyanazon kultúrához tartozó emberek általában magától értetődőnek tartanak (pl. nemi szerepek, racionalitás, fogalmak olyan eszmékkel kapcsolatban, mint az élet vagy a jólét).

 

Az interkulturális félreértésekkel járó, gyakran negatív érzelmi töltet tudatosítása révén ez a módszertan segít abban, hogy jobban tudatában legyünk saját kulturális semlegességünk illuzórikus voltának, ezen kívül, a referenciakereteink objektívabb feltárásra invitál minket, ezáltal megnyitva egy olyan tárgyalási mozgásteret, ahol az előítéletek kisebb szerephez jutnak.

 

/// Partnerek

 

Equality & Inclusion Partnership (EQuIP) – Projekt koordinátor

Junaid Hussain: junaid@equipequality.org.uk

Egyesült Királyság

 

Artemisszió Alapítvány

Szántó Diana: diana.szanto@artemisszio.hu

Magyarország

 

Elan Interculturel

Várhegyi Vera: info@elaninterculturel.com

Franciaország

 

mhtconsult ApS

Margit Helle Thomsen: mht@mhtconsult.dk

Dánia

 

Bécsi Egyetem

Katharina Resch: katharina.resch@univie.ac.at

Ausztria

 

CESIE

Alessandra Cannizzo: alessandra.cannizzo@cesie.org

Olaszország

 

South Warwickshire NHS Foundation Trust

Maggie O’Rourke: maggie.o’rourke@swft.nhs.uk

Egyesült Királyság

 

/// További információ

 

www.healthydiversity.eu

www.artemisszio.hu

www.facebook.com/HealthyDiversity

https://www.facebook.com/ArtemisszioAlapitvany/