EN régi oldal

Európai Szolidaritási Testület

2020.05.18.

Az Artemisszió Alapítványnál 20 éve foglalkozunk mobilitási projektekkel. Rengeteg tapasztalatot szereztünk önkéntesek fogadása, küldése és koordinálása terén együttműködve európai és tengerentúli partnerekkel páldául Kolumbiában, Hundurason, Sierra Leoneben, vagy Brazíliában.

 

Hiszünk abban, hogy a külföldön végzett önkéntesség lehetőség a kultúrák közötti párbeszéd és szolidaritás előmozdítására, az önkéntes projektekbe bevont fiatalok személyes és szakmai fejlődésére.

 

Az Európai Szolidaritási Testület

 

Az Európai Szolidaritási Testület az Európai Unió önkéntességet támogató programja. Ha 18-30 év közötti fiatal vagy, ez a lehetőség neked szól! Az Európai Szolidaritási Testülettel részt vehetsz egy 2-12 hónapos európai önkéntes projekten, melynek során az utazási költségeket, zsebpénzt, nyelvi felkészítést, egészségbiztosítást az EU állja.

 

Ha felkeltettük az érdeklődésed, nézz körül a Tempus Közalapítvány honlapján. Ők koordinálják a Magyarországon élő fiatalok önkéntes projektjeit. A honlapon részletes információkat találsz a programról.

Ha ezt már mind tudod, regisztálj a Európai Szolidaritási Testület portálján. Itt találod az aktuális önkéntes projekteket.

 

És mindebben hol van az Artemisszió Alapítvány helye?

A külföldi önkéntes projektekben részt vevő fiataloknak találniuk kell egy olyan magyar küldő szervezetet, aki segíti a felkészülésüket, támogatja a kiutazásukat, akihez fordulhatnak a kérdéseikkel, vagy felmerülő problémáikkal kapcsolatban a projek előtt alatt és után.

 

Tehát, ha túl sok az információ, vagy túl kevés.. ha nem tudod hol kezdj hozzá, ha kérdésed van és nem találod rá a választ, ha bizonytalan vagy és nem tudod, hogy neked-szól-e ez a program, vagy ha támogató szervezetet keresel vagy ha jól jönne egy kis segítség az önéletrajzod, motivációs leveled megírásához, fordulj fozzánk! Szívesen segítünk!

 

Írj egy e-mailt az esc@artemisszio.hu e-mail címre! Élj a lehetőséggel!

És hogy milyen külföldön önkéntesnek lenni? Olvas el önkénteseink legfrissebb beszámolóit Sevillából, Madridból, Olaszországból, nézd meg milyen nálunk önkénteskedni Ariadna vagy Catarina szerint.