EN régi oldal

FilmForInclusion videópályázat

2020.05.25.

A járványhelyzet és az azt követő válság időszaka különösen rávilágít arra, milyen fontos az egyenlőség és az emberi méltóság felkarolása, és a küzdelem az előítéletek és sztereotípiák ellen, hiszen egy egyenlőségen alapul társadalom mindenki biztonságosabban és gazdagabban élhet.

A pályázókat arra bízhatjuk, hogy filmjeikben azt járják körbe, mit jelent számukra a közösség és az összetartozás, mutassanak be olyan pozitív történeteket, narratívákat, amik a szolidaritásról, egy befogadó és elfogadó társadalomról szólnak, és amik motiváló történetek lehetnek mások számára is.

 

Ha fontosak számodra ezek a témák, és szeretnéd elmesélni a gondolataidat egy rövidfilm formájában, jelentkezz videó pályázatunkra!

 

A pályázatra minimum 30 másodperces, maximum 1 perces rövidfilmeket várunk, amik bármilyen technikával készülhetnek, de fontos, hogy csak saját felvételek legyenek benne.

 

A jelentkezés feltételei:

  • - Tölts fel egy minimum 30 másodperces, maximum 1 perces videót a saját instagram-fiókodba, #CiakMigrActionVideo-HU hastaggel
  • - Töltsd ki a jelentkezési lapot! https://forms.gle/fJfvPbRJVqF7xYtb8
  • - Oszd meg, terjeszd a rövidfilmedet - így tudsz szavazatokat szerezni

Jelentkezni 18- 30 év közötti természetes személyek tudnak, állampolgárságtól függetlenül. Minden jelentkező egy videóval nevezhet.

 

Díjak

A nyertes film bemutatásra kerül a 14. Terra di Tutti Filmfesztiválon Bolognában 2020. október 6-11. között, és a nyertes film rendezője egy 500 euró értékű ajándékutalványt kap, amit filmkészítéssel kapcsolatos eszközökre használhat fel.   A pontozás két részből áll össze: a 60%-ban a filmek instagram-likejai alapján, és 40%-ban a projekt kurátorainak pontszámai alapján.

 

A pályázat nyerteseit a CiakMigrACTION projekt partnerszervezeteivel közösen, egy online eseményen hirdetjük ki, illetve az Artemisszió Alapítvány facebook oldalán és honlapján is feltüntetjük. A nyertes film készítőjét emailben értesítjük. A nyeremény nem átruházható, és nem váltható vissza pénzzé.

 

Személyes adatok

A versenyben való részvételhez a jelentkezők beleegyezésüket adják ahhoz, hogy a We World szervezet tárolja az adataikat, az EU Law 679/2016 az Európai Unió adatvédelmi szabályzata szerint. Minden résztvevőnek joga van ahhoz, hogy megkérje a szervezőket, töröljék adataikat a tárból.
A résztvevők jelentkezésükkel beleegyeznek, hogy a We World és partnerszervezetei reklámozzák a videópályázatot és annak eredményeit. A részvétel a versenyben feltételezi a részvételi feltételekbe való belegyezést.

 

A CIAK MigrACTION projektet az Európai Unió Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap társfinanszírozásával jött le, együttműködésben a következő szervezetekkel: Bologna önkormányzata, Coop Sociale Dedalus (Olaszország), Suedwind (Ausztria), ActionAid Hellas (Görögország), Artemisszió Foundation (Magyarország).

Az Europai Bizottsag nem vállal felelősséget az itt közölt információk felhasználásáért.