EN régi oldal

Kutatás a migrációval kapcsolatos attitűdökről- CIAK MIGRACTION

2020.05.14.

Ciak MigrACTION

 

A nemzetközi projekt általános célja a migrációról való kommunikációban a pozitív narratívák, történetek erősítése, terjesztése. A projekt tágabban értelmezve a befogadásról, sokszínűségről, interkulturalitásról való kommunikációra fókuszál, és ennek fényében működünk együtt a partnerséggel is.

 

Az Artemisszió 2019. szeptember 13-án csatlakozott a projekthez. Ezt megelőzően az Ipsos készített egy kutatást mind a 4 partner országban a migrációval kapcsolatos vélekedésekről, melynek beszámolója itt olvasható: https://www.suedwind.at/fileadmin/user_upload/Ciak_MigrACTION_final_report.pdf

 

2019 november 7-én a Közgazdasági politechnikumban tartottunk iskola workshopot A másik a médiában témában külsős média szakértők együttműködésével. Ezen a foglalkozáson 66 diák vett részt. A partnerek a kutatási beszámoló bemutatására konferenciát szerveztek, így a 4 országban összesen 365 résztvevőt értünk el.

2019 november 8-10-én indult egy bécsi szemináriummal a nemzetközi e-learning képzés „A different take on migration” címmel újságírók, média szakemberek és egyetemi hallgatók számára, amelyen Magyarországról 12 résztvevő volt jelen, a 4 országból összesen 48. A kurzus további része 6x2 órás élő webinárból áll, amelyből december 31-ig 3 valósult meg. 2019. december 18-án, a Migránsok nemzetközi Napján Milánóban WeWorld GVC szervezett egy nemzetközi konferenciát, amin több, mint 150-en vettek részt.

 

A projekt megvalósulását az Európai Unió társfinanszírozza.