EN régi oldal

A másik helyében - Budapest, mágikus város (2015)

 

Megkérdeztünk tizennégy Budapesten élő bevándorlót arról, hogy milyen itt élni, 2015-ben, Magyarországon, Budapesten. Vajon hogyan érzik itt magukat? Mi az, ami jó érzéssel tölti el őket, és mi az, ami nehézséget jelent számárukra? És vajon milyennek látják Budapestet, magát a várost, a velünk élő külföldiek?

 

Kérdezzük mindezeket egy olyan pillanatban, amikor a bevándorlás témája beszűrödött a minennapokba és a közbeszédbe is. Ebben a kontextusban nagyon fontosnak tartjuk, hogy lehetőséget kínáljunk a jobb megismerésre. Közös érdekünk, hogy értsük egymást, és hogy közelebb kerülhessünk a szomszédjainkhoz, az iskolatársainkhoz, a barátainknak a barátaihoz, vagyis azokhoz a bevándorlókhoz, akik a közvetlen környezetünkben élnek. E közös megismerés és megértés igénye vezetett minket a könyv megírására.

 

A könyvben megszólaló bevándorlók - például - Afrikából, Ázsiából, Európából, Közép- és Dél Amerikából érkeztek. Magyarországon élnek, tanulnak, itt végzik szakmai gyakorlatukat, dolgoznak. Van, aki rövidebb ideje él itt, van, aki hoszszabb, és megint van, aki már sokadik alkalommal tér vissza Budapestre, és választja ezt a helyet életének színteréül.

 

//

 

A KIADVÁNY ITT OLVASHATÓ.

 

Az Artemisszió Alapítvány a 2017. évi LXXVI-törvény alapján külföldről támogatott szervezet.

 

Az anyagainkat saját Google Drive vagy Issue felületeken tároljuk. Olvasási hozzáférést linken tudunk adni. Ha valamelyik kiadványunk ezen felül is érdekelne, az artemisz@artemisszio.hu címen éritek el szakmais kollégáinkat.