EN régi oldal

A világ az iskolában - Tanulmányok a globalizációról tanároknak (2009)

 

A globális nevelés célja, hogy felhívja a figyelmet cselekedeteink globális következményeire és hatásaira, ezzel hozzásegítve minket ahhoz, hogy kilépjünk mindennapi világunkból, és megismerjük a minket körülvevô emberek hétköznapjait, akár szomszédainkról, akár távoli kontinensek lakóiról legyen szó.

 

A világban zajló folyamatok jobb megértésén túl a globális nevelés célja, hogy érzékenyebbé tegye a fiatalokat a társadalmi igazságosság és az emberi jogok kérdéseire és felvesse a globális társadalmi felelôsség gondolatát. Jelen tanulmánykötet ehhez szeretne segítséget nyújtani.

 

A tanulmánykötet szerzôi antropológusok, szociológusok és pedagógusok, akik mindannyian témájuk szakavatott ismerôi és többségben maguk is nem-formális keretek között fiatalokkal foglalkozó szakemberek.

 

//


A KIADVÁNY ITT OLVASHATÓ.

 

Az Artemisszió Alapítvány a 2017. évi LXXVI-törvény alapján külföldről támogatott szervezet.

 

Az anyagainkat saját Google Drive vagy Issue felületeken tároljuk. Olvasási hozzáférést linken tudunk adni. Ha valamelyik kiadványunk ezen felül is érdekelne, az artemisz@artemisszio.hu címen éritek el szakmais kollégáinkat.