EN régi oldal

Az interkulturális megközelítés – Pedagógiai segédanyag az Artemisszió Alapítvány interkulturális képzéseihez - második, javított kiadás (2017)

 

Bár a globalizációval a kulturális különbségek egyre nagyobb figyelmet kapnak, ebbôl nem következik, hogy az emberek tömegei a fenti értelemben véve interkulturálisan tudatosabbá válnának, azaz kompetensebben viselkednének az interkulturális kommunikációs helyzetekben. Ennek sajnos éppen az ellenkezôje igaz.

 

A globalizáció egyik nem várt negatív mellékhatása a kísértés arra, hogy saját közösségeink határait lezárjuk és a – bármilyen alapon meghatározott – másikat egyre inkább elutasítsuk. Ezért van szükség arra, hogy az interkulturális találkozásokat valódi tanulási helyzetté alakítsuk, és az Artemisszió Alapítvány interkulturális képzései éppen ehhez kívánnak segítséget nyújtani.

 

//

 

A KIADVÁNY ITT OLVASHATÓ.

 

Az Artemisszió Alapítvány a 2017. évi LXXVI-törvény alapján külföldről támogatott szervezet.

 

Az anyagainkat saját Google Drive vagy Issue felületeken tároljuk. Olvasási hozzáférést linken tudunk adni. Ha valamelyik kiadványunk ezen felül is érdekelne, az artemisz@artemisszio.hu címen éritek el szakmais kollégáinkat.