EN régi oldal

Szakmai gyakorlatokkal a szektorközi együttműködésekért

 

Útmutatónk célja, hogy segítse az NGO-k és az egyetemek közötti együttműködést, gördülékenyebbé tegye a szakmai gyakorlatok tervezését és lebonyolítását, valamint hogy megkönnyítse a hallgatók számára a munkaerőpiacra való belépést.

 

A fentiekkel összhangban szükségesnek látjuk a jobban strukturált és hallgató-központú gyakorlati programok kidolgozását, és szeretnénk hangsúlyozni a szakmai gyakorlatok jelentőségét.

 

Ez az útmutató három fő csoportra kíván fókuszálni: egyetemekre, a nem kormányzati szervezetekre, és a hallgatókra, hogy azok maximalizálják tudják a szakmai gyakorlati projektekben rejlő lehetőségeket, és hogy mérni tudják a hallgatók kompetenciáinak fejlődését, különös tekintettel az interkulturális kompetenciára.

 

Arra számítunk, hogy az egyetemek jobban fel tudnak majd készülni arra, hogy valódi munkaerőpiaci tapasztalatot kínáljanak a hallgatók számára a szakmai gyakorlatok keretében.

 

Az Útmutató további kedvezményezettjei az NGO-k, els sorban azok, akik oktatási vagy szociális területen dolgoznak, és reméljük, hogy a szakmai gyakorlatok során kialakított szektorközi együttműködések által képesek lesznek szinergiát teremteni az elméleti kutatások és a gyakorlatban végzett munka között.

 

A harmadik célcsoportunk a diákok – akik szintén fontos elemei a folyamatnak – szeretnénk, ha jobban megértenék a szakmai gyakorlatok jelent ségét a kompetenciafejlesztés területén. A végső célunk pedig, hogy jobban tervezett szakmai gyakorlatok révén valódi munkaer piaci tapsztalatot szerezzenek, és hogy képesek legyenek reflektálni a megszerzett tudásra.

 

 

Kiadványunk letölthető az alábbi linken.

A melléklet pedig itt olvasható.