EN régi oldal

Projektjeink

Társadalmi bevonás

Célunk, hogy elősegítsük az átlagtól eltérő csoportok társadalmi integrációját. A különböző hátrányos helyzettel élőket tudással, információval, kompetenciákkal – akár nem-formális képzéssel, akár művészeti eszközökkel – segítjük, hogy részt vehessenek társadalmi tevékenységekben. Azt szeretnénk elérni, hogy résztvevőink magasabb színvonalú, értékesebb életet élhessenek.

tovább

Empowerment

Az ‘empowerment’ kifejezést nehéz magyarra fordítani, mi csoportos foglalkozásokat és a legkülönfélébb kreatív eszközök használatát értjük alatta. Az önbizalommal és önismerettel is dolgozó „megerősítő” foglalkozások lényege a kreativitás, a tehetség megélése. Olyan erősségek felfedezése, melyekkel másként, a hétköznapi életben nem találkoznának a résztvevőink.

tovább

Köz/mondás

Munkánk során tapasztalatokat szerzünk a hazai középiskolás, munkaerőpiaci és migrációs helyzetről, a kulturális különbségek kezeléséről, a beilleszkedésről és a kirekesztésről. Ez a tudás tanulságos lehet mindazok számára, akik akár laikusként, akár szakemberként szeretnének a fenti témákról többet megtudni. Szervezünk például vitaszínházat, fotókiállítást, kiadunk könyveket, részt veszünk kerekasztalokon, konferenciákon, kiállunk értékeinkért.

tovább

Iskolai együttműködések

Alternatív oktatási programokat viszünk iskolákba, melyek globális neveléssel, migrációval, toleranciával foglalkoznak. Ahhoz, hogy ezeket a témák megjelenjenek oktatási intézményekben, képzéseket tartunk pedagógusoknak, workshopokat vezetünk diákoknak és pedagógiai segédanyagokat hozunk létre.

tovább