EN régi oldal

Sajtószoba

//Itt gyűjtünk példákat az Artemisszióról, vagy a kapcsolódó projektjeinkről szóló sajtómegjelenésekre 2017-től. Ha hiányolsz innen valamit, vagy újságíróként keresel minket, írj az kommunikacio@artemisszio.hu címre! //

2018.03.30.
hvg.hu
Félmillió befogott orr kell a Fidesz leváltásához
A 2018-as választási kampány hajrájában az Aurórában találkoztak a Közös Ország Mozgalom, a Viszlát Kétharmad, az ahang.hu, a taktikaiszavazas.hu és az ARTivizmus képviselői, hogy az érdeklődőknek megmutassák a munkájukat. Az ARTivizmus csoport képviseletében kollegánk, Végh Panni mesélt a projektről és a csoport tevékenységeiről a választásokkal kapcsolatban.
Elolvasom. + Videó is készült az eseményről: megnézem
A projektről hírt adott még az Index. 

2018.02.27.
Civil Rádió
Tisztelet hangján // interjú
Munkatársunk, Németh Andrea mesélt a Civil Rádiónak az Artemisszió munkájáról, például képzéseinkről rendészeti, oktatási, egészségügyi, illetve szociális területen dolgozóknak, illetve ComMent projektünkről.
Meghallgatom. (19:56-tól)

2018. 01. 31.
hvg.hu
Biztos hajléktalanságra ítéli a kormány a menekülteket
A menekülteket támogató programokon kívül rendőröknek és felsőoktatási dolgozóknak szóló képzéseket is szerveztek volna civil szervezetek a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap pályázatainak segítségével, de a Belügyminisztérium a múlt héten hirtelen visszavonta a kiírásokat, így ezekből semmi sem valósul meg. Ugyanakkor nemcsak a menekültek láthatják kárát a pénzforrás megszüntetésének, hanem azok az állami intézmények is, amelyek jó ideje uniós támogatásokból működnek.
Elolvasom.

2018. 01. 31.
Abcúg
Artemisszió Alapítvány: Öngyilkos lépés a kormány újabb civilellenes döntése
Észszerűtlen és átgondolatlan döntés a MMIA-s, EU-s pénzekről döntő, évtizedek óta működő alapok pályázati kiírásának visszavonása, értékelt az egyik érintett szervezet vezetője. Szerinte észszerű, hazafias célok mennek a levesbe az őrült politikai kampány miatt, amelyben a sajtó és az ellenzéki pártok is ludasak.
Elolvasom.

2017. 05. 19.
Index
Menekült művészek lepték el a 4-6-os villamost
Május közepén szokatlan plakátok kerültek a 4-6-os villamosra: menekült művészek munkái. Emberek vagyunk – hirdeti az egyik Combino villamos május 16. óta, különböző, a reklámok helyén szokatlan képek mellett. A kezdeményezés a nemzetközi Journeys Festival International része, amelynek magyarországi partnere a Trafó, és amely miatt hasonló dolgok jelennek meg a már korábban bevolt Leicester, Manchester és Portsmouth mellett Palermóban, Rómában és Hamburgban is.
Elolvasom.

2017. 05. 10.
Trafó blog (kapcsolj.be), Klassztér podcast
Emberek úton // képek a 4-6-oson, vitaszínház a klímavándorlásról + Mundruczó: Winterreise
Részlet a cikkből: (...) A Víz/választó című vitaszínház a Journeys projekt hazai része. Az előadás abba a szituációba helyezi a résztvevőit, amelyben a probléma már elért Magyarországra. 2086 van, elfogyott a víz. Hova és hogyan tudnánk menekülni? Kik fogadnának be minket? A vitaszínház az InSite Drama és az Artemisszió Alapítvány közreműködésével jön létre. Diákok az edina.tarjan@artemisszio.hu címen tudnak jelentkezni május 15-16-ra vagy 23-24-re. Május 17-én bárki beülhet a nyílt előadásra is (...).
Elolvasom+ Klassztér podcast a vízről és a klímaváltozásról magyar és nemzetközi viszonylatban: meghallgatom.

2017. 01. 11.
Dívány
Az Állampolgár alaposan bemutatja, milyen menekültként Magyarországon élni
Vranik Roland harmadik nagyjátékfilmje, Az állampolgár január végén kerül majd a mozikba, mégis már most nagy érdeklődés előzi meg. Nem is alaptalanul: az Állampolgár ugyanis nemcsak aktuálisa miatt érdekes (ami egyébként véletlen egybeesés, Vranik a forgatókönyvet még jóval a hazánkat is érintő menekültkrízis és az azt követő gyűlöletkampány előtt írta), hanem mert a szereplők maguk is okkal hagyták el hazájukat.  
Elolvasom.