EN régi oldal

AJÁNDÉKOZZ EGY ZSÁK RIZST!

TÁMOGASD, ADOMÁNYOZNI CSAK EGY KATTINTÁS!

http://www.adjukossze.hu/kezdemenyezes/Ajandekozz_egy_zsak_rizst

Ne hagyd, hogy a Sierra Leone-i diákok és családjaik éhezzenek! Segítsd őket egy zsák rizzsel és tisztasági szerekkel, amelyek csökkentik az ebola fertőzés kockázatát!

2013. júliusában 4 magyar tanár járt Sierra Leonéban, hogy ottani középiskolákkal közös együttműködést indítsanak be az Artemisszió Alapítvány segítségével. A Sierra Leone-i helyzet azóta drámaian megváltozott. A Nyugat-Afrikából kiinduló ebola-járvány megrendítő módon világít rá az afrikai egészségügyi és fejlesztési problémákra, és nemzetközi szolidaritásra hív fel.

A tanárokat és a diákokat, akikkel a 4 Sierra Leone-i partneriskolában együtt dolgoztunk, nem csupán az ebola, de a gazdasági válság miatt az éhezés veszélye is fenyegeti. Az országba a ki- és beutazás jelentősen megnehezült, a szükségállapot bevezetése miatt a gazdasági tevékenységek 85%-a leállt, a családok elvesztették a munkájukat.

A diákok a leginkább veszélyeztetettek:

- az iskolákat bezárták, oktatásuk nem biztosított

- a szülők munkanélkülisége miatt nő a szegénység és az éhezés

- a szülők halála miatt elárvult gyerekek egyedül maradtak

Mire van szükség?

Partneriskoláink diákjainak és családjuknak szeretnénk segítséget nyújtani. Adjukössze kampányunk segítségével összesen 30 Sierra Leone-i diákot és családjaikat (szüleiket, testvéreiket, mindösszesen 150 főt) szeretnénk támogatni.

Mire elég támogatásod?

1000 Ft-ból 1 üveg fertőtlenítőszert tudunk vásárolni.

2000 Ft-ból 4 csomag szappant tudunk venni.

5000 Ft-ból 30 kg rizst tudunk vásárolni, ami egy havi élelmet biztosít egy családnak.

10000 Ft egy család teljes havi rizs adagját és tisztasági szereit fedezi.

Az adományok kiosztásáért, a pénzügyi elszámolásért kinti partnerszervezetünkkel, a One Family People-lel közösen vállaljuk a felelősséget.

További információ: www.artemisszio.hu